Blog

In januari 2020 is de vijfde richtlijn in het kader van de Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme) ingegaan. Zo moet je als makelaar bij iedere opdracht in het kader van aan- of verkoop van onroerende goederen een cliëntenonderzoek doen. Wanneer je denkt dat er bij een transactie sprake kan zijn van witwassen of terrorismefinanciering, moet je hier melding van maken via de website van de FIU.

Kijk ook eens op de website van de belastingdienst voor meer informatie en richtlijnen voor makelaars.

NIEUW! Wwft checks via het Yes-co systeem

Omdat wij het jou altijd zo makkelijk mogelijk willen maken, zodat jij tijd over houdt om te makelen, ondersteunen we je ook weer bij je verplichtingen in het kader van de Wwft. We hebben het mogelijk gemaakt, als enige makelaarssoftware partij van Nederland, om rechtstreeks via je Yes-co systeem de verplichte Wwft checks te doen.

Hoe werkt dat?

Via de App Market van het systeem kan je de ‘Wwft checks app‘ activeren (vraag het aan een collega als je zelf geen beheerrechten hebt en het App Market tabje niet ziet…).

Na activatie van de Wwft checks app, kan je zowel via het tabblad Relaties bij de betreffende relatie of via de container ‘Gekoppelde Relaties’ bij het object, de check starten. Na het controleren en verzamelen van alle gegevens, krijg je automatisch een gewaarmerkte PDF terug met daarin alle resultaten. Hiermee heb jij aan je cliëntenonderzoek verplichting voldaan. Zo makkelijk kan het zijn!

Lees verder voor een uitgebreide uitleg.