Blog
Yes-co Makelaars CRM werkt op verschillende apparaten

De verwachtingen van klanten worden steeds hoger. Ze vinden het de normaalste zaak van de wereld om online hun bankzaken te regelen, een vlucht te boeken of abonnement aan te passen. Dat verwachten ze ook van de vastgoedsector: snel, efficiënt en goedkoop ‘hun ding kunnen doen’. Ze willen niet meer betalen voor dienstverlening waar ze het nut niet van inzien, maar alleen voor zaken die hen wat opleveren.

Veranderingen in de vastgoedmarkt

Nu de markt weer booming is, is het verleidelijk te denken dat de vastgoedsector de dans wel kan ontspringen. Niets is echter minder waar. Verdergaande mogelijkheden van internet zullen de vastgoedmarkt voorgoed veranderen. De makelaar is allang niet meer de spil waar de markt om draait. Hij is een deskundige die desgevraagd meedenkt met de klant, adviseert en specialistische taken, zoals het voeren van de onderhandelingen of zorgen voor de taxatie en de juiste juridische afwikkeling,  op zich neemt.

The survival of the fittest

Wie zich aanpast aan deze veranderingen, heeft de grootste kans op succes. Steek je tijd dus niet langer in omslachtige, interne processen die geen directe toegevoegde waarde voor de klant hebben. De nieuwste technologie biedt allerlei kansen om je administratie te vereenvoudigen zodat er handen vrijkomen voor het echte werk: het leveren van goede service aan de klant.

Natuurlijk hoef je niet in een keer over te gaan op een compleet andere manier van werken. Vaak is het beter om geleidelijk over te stappen zodat je kunt wennen aan de nieuwe situatie en kunt ontdekken wat voor je werkt. 

Mogelijke toepassingen

  • Het digitale woondossier

Ben je wekelijks uren kwijt met het inscannen, kopiëren en archiveren van documenten? Niet doen! Digitale dossiers zijn hoe dan ook de toekomst en hoe langer je ermee wacht, hoe lastiger het wordt om over te gaan. Ook is er minder kans op fouten of miscommunicatie. Dat doet wonderen voor je kwaliteit van je dienstverlening en de tevredenheid van je klanten!  

  • Digitaal ondertekenen

Digitaal ondertekenen scheelt je een hoop administratief gedoe, tijd, geld en het levert de klant veel gemak op. Hij of zij kan het contract voortaan op afstand tekenen op een moment dat het goed uitkomt.  Natuurlijk kan dat ook met een kop koffie op kantoor! Een mooi moment om samen nog even de voorwaarden door te nemen en de deal feestelijk af te sluiten.

Interesse?

Zoek jij naar manieren om je business beter te stroomlijnen zodat je je helemaal kunt focussen op de daadwerkelijke dienstverlening aan je klant? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag op weg!