Blog

Als moderne makelaar wil je graag met je doelgroep in gesprek, wil je goed vindbaar zijn op internet en je woningaanbod goed presenteren. Je wil techniek gebruiken waarmee je moeiteloos met social media kan integreren en waarvoor allerlei plugins te verkrijgen zijn. Tegelijkertijd wil je voor dat hele pakket liever niet te veel betalen.

Herkenbaar? Vast wel. Maar welke makelaarswebsite geeft je nu de mogelijkheid om met je doelgroep in gesprek te gaan? Dat is lastig. Ook de vindbaarheid van een website laat nogal eens te wensen over. En dat is nog lastiger. Daarnaast is een website vrij log, het is vaak niet mogelijk op eenvoudige wijze zelf allerlei zaken toe te voegen of te veranderen. Daar heb je dan weer een dure webdeveloper voor nodig. Mede hierdoor zijn de ontwikkel- en beheerskosten voor een traditionele website vrij prijzig. En ook dat is erg lastig.

Al deze nadelen kent een weblog niet; een weblog heeft veel voordelen vergeleken met een ‘gewone’ website. Het nadeel van een weblog was tot voor kort dat je hierop niet automatisch je woningaanbod kon publiceren. Maar dat is nu verleden tijd! Via het Yes-co Open systeem heb je de unieke mogelijkheid je woningaanbod met één druk op de knop te publiceren naar je WordPress Blog.

We hebben hieronder de 12 voordelen van het gebruik van een weblog als vastgoed website voor je op een rij gezet:

1. Aanbod

Je kan je totale woning- en/of BOG- en nieuwbouwaanbod kwijt op je WordPress blog via je Yes-co Open systeem. Het is zelfs mogelijk een blog per pand / project te maken.
En dit ziet er goed en professioneel uit (voor het geval je bij een blog andere beelden krijg…)

2. Styling

Om je blog te stylen kan je gebruik maken van het gratis bij de plugin geleverde theme of een speciaal voor jouw gemaakt theme.

3. Optimale SEO

Een weblog heeft een optimale SEO (search engine optimalisation). Optimale vindbaarheid dus: Google loves blogs.

4. Google Analytics

Google Analyics is gemakkelijk te integreren.

5. Dialoog met je doelgroep
  • Als ‘makelaar 2.0’ kan je de dialoog aangaan met je klanten door middel van je blogitems.
  • Je kan ook de dialoog realtime voeren door middel van een chatfunctie welke je op je blog kan integreren.
6. Integreer eenvoudig je woningvideo’s
7. Goed te bekijken op een mobiele telefoon

Een weblog kan je, in tegenstelling tot veel websites, ook mobiel goed bekijken. Er vind een automatische verschaling plaats.

8. Ideale integratie met diverse social media

Twitter, Facebook, Linkedin of  Hyves koppelen aan je website? Met WordPress hoef je niet meer naar je website beheerder / CRM leverancier te bellen. Je regelt het eenvoudig zelf.

9. De wereld aan gratis plugins

Er zijn ruim 18.000 plugins beschikbaar voor WordPress. Bedenk jij een functie voor je website? Wedden dat die dan al eens ontwikkeld is. Je zoekt, vindt en installeert nieuwe plugins kinderlijk eenvoudig.

10. Het geeft je de ideale gebruiksvriendelijke combinatie van een CMS en blog

Als je met een tekstverwerker om kan gaan zal WordPress ook niet veel problemen opleveren.

11. Je hebt de mogelijkheid voor meerdere websites onder één beheer

Met WordPress 3.x (multi-site), voorheen WordPress MU, kan je op een eenvoudige manier een netwerk van sites maken en beheren met één installatie. Handig als je naast je makelaarswebsite bijvoorbeeld ook speciale websites voor unieke woningen of nieuwbouwprojecten wilt publiceren.

12. Last but not least: dit alles tegen relatief lage ontwikkelings- en beheerkosten

Je kan je WordPress blog overal ter wereld hosten. Al vanaf een paar euro per maand. Een eigen theme ontwikkelen / aanpassen kan, uiteraard afhankelijk van je wensen, goedkoop en flexibel.

Conclusie

Met het Open Source Systeem WordPress maak je een sprong naar de nieuwste website technologie en bespaar je substantieel op je maandelijkse website kosten. Bovendien ben je minder afhankelijk van de grillen en planning van je CRM-leverancier.

Hoe krijg je je panden in WordPress? Yes-co ontwikkelde de Yes-co ORES (Open Real Estate System) Wordpress plugin die voor alle NVM, VBO, VastgoedPRO en onafhankelijke makelaars beschikbaar is. Deze plugin activeer je eenvoudig vanuit de App Market van je Yes-co Open systeem.  Je kan je WordPress weblog vervolgens door een professionele partij laten inrichten, bijvoorbeeld door één van de Yes-co partners. Maar je kan dit uiteraard ook zelf regelen. De keuze is aan jou.

Wil je meer informatie over je weblog als vastgoedwebsite? Kijk hier eens voor een voorbeeld WordPress website. Met vragen kan je ons altijd benaderen.