Blog

Ik zie de laatste weken veel mails en chats voorbij komen, waarin ons de vraag gesteld wordt:  Yes-co introduceert gratis makelaars software hoe kan dat? Jullie moeten toch ook je boterham beleggen?

Ik zal het uitleggen aan de hand van 2 belangrijke ontwikkelingen:

De eerste: De makelaardij maakt turbulente tijden door. Daar moeten Software leveranciers op in spelen. We moeten goed naar onze toegevoegde waarde kijken.

Maak jij als makelaar meer omzet omdat je huidige CRM software agenda-, email-, documenten- en workflowfuncties heeft? Heeft het feit dat je wat objectdata en foto’s in een systeem kunt zetten je één opdracht meer opgeleverd? Misschien dat de uitwisseling van objectdata met verschillende portalen en websites je leven er wat makkelijker op gemaakt heeft ten opzichte van het plakken-en-knippen van 6 jaar geleden. Maar al met al is de toegevoegde waarde van de huidige CRM software beperkt.

Het is dus eigenlijk onvermijdelijk dat deze makelaar 1.0 functionaliteit gratis wordt. Yes-co is gewoon katalysator!

Gewoon van profiteren dus …

Yes-co heeft ondertussen een compleet nieuw platform neergezet. De huidige CRM-software interfaces zijn al meer dan 6 jaar oud, dat is antiek, van voor het drag-and-drop tijdperk zullen we maar zeggen. Kijk eens goed naar je huidige pakket, dat is toch hopeloos achterhaald? LinkedIn en Google laten zien hoe het moet … Yes-co volgde gewoon de goede voorbeelden.

Nu kan Yes-co zich volledig richten op de ontwikkeling van nieuwe toegevoegde waarde diensten (makelaar 2.0). Jij zult daar waarschijnlijk, als je daarvoor kiest, graag wat voor willen betalen.

De 2e reden: Open

De 2e reden is dat (software)wereld veranderd is. Zo is samenwerking tussen software ontwikkelaars veel eenvoudiger geworden. Je hoeft, met andere woorden, niet alles zelf te maken. Yes-co Open is een platform waarop software ontwikkelaars hun diensten kunnen integreren en aanbieden (precies zoals dat werkt met bijvoorbeeld Iphone Apps).

Maar ook de transparantie is toegenomen (dat merken jullie elke dag). Wie wil er vandaag de dag nog vast zitten aan een contract, en waarom mag je niet vrij over je eigen data beschikken als jij dat wilt? Vreemd toch, van een verzekeraar pikken we dat niet meer … Bij Yes-co Open daarom geen contract als je dat niet wilt, wij gaan er vanuit dat je blijft zolang je het bij ons naar je zin hebt. En als je zou gaan, dan kun je gewoon zonder drempels over je eigen data beschikken.

Samenvattend: De huidige generatie makelaars CRM systemen aan het einde van zijn lifecycle. Met de lancering van ‘Open’ heeft Yes-co alvast een nieuwe basis gelegd! Waarom nog betalen voor de basis functies die je bestaande systeem je biedt, er is een gratis alternatief. Kies dan vervolgens zelf uit de nieuwe toegevoegde waarde diensten.

Ik vraag je tenslotte: hou je huidige CRM leverancier eens langs de lat van de bovenstaande argumenten: is gratis software voor de makelaardij dan nog zo opzienbarend? And if not: hoe lang blijf jij dan nog betalen voor een commodity?

Joost Rijlaarsdam