Blog

Utrecht 3 april 2009,

Na een aantal maanden van verkennende gesprekken, hebben ERA Nederland (Nederlands grootste franchiseformule in de makelaardij) en Yes-co; Open Real Estate Software, (Software Makelaardij) hun samenwerkingsplannen vastgelegd en bekrachtigd in de vorm van een meerjarige overeenkomst. Deze overeenkomst is een mijlpaal voor ERA Nederland, de ERA Franchise kantoren en Yes-co.De software platformen van beide organisaties zullen op elkaar aangesloten worden. Waardoor object-(woning)informatie niet langer in verschillende systemen ingevoerd hoeft te worden. Dit zal enorm bijdragen aan de efficiency van de ERA-makelaarskantoren. Ook op andere  gebieden kunnen door slimme koppelingen efficiency voordelen behaald worden.

ERA; Arjan Terpstra, Manager Internet en Yes-co; Joost Rijlaarsdam, tekenen samenwerkings-overeenkomst

Vlnr: Arjan Terpstra, Manager Internet ERA Nederland, Joost Rijlaarsdam, Directeur Yes-co, Paul van den Putten, CEO ERA Nederland

Dat is het doel van de zojuist getekende exclusieve samenwerking met het NVM TIARA gecertificeerde Yes-co uit Almere. Yes-co gaat ERA-makelaars een op de ERA automatisering afgestemd CRM pakket aanbieden. Dit pakket sluit naadloos aan bij het ERA intranet TeamERA. Een groot aantal marketingactiviteiten en workflows zullen hierdoor sneller en makkelijker kunnen verlopen.

De samenwerking tussen het CRM pakket van Yes-co en TeamERA zal vanaf nu stapsgewijs verder doorgevoerd gaan worden. Bovendien zal hierdoor later dit jaar het dubbele invoeren van objecten en aanmeldingen voor TIARA en ERA tot het verleden gaan behoren! De eerste stap in die richting wordt door ERA zelf gedaan door de lancering van een volledig nieuwe versie van TeamERA later deze maand. Hierin is de opbouw al zo gemaakt dat koppelen eenvoudiger wordt.

Joost Rijlaarsdam van Yes-co is buitengewoon verheugd met de samenwerking: “Wij zijn er bijzonder trots op, dat Yes-co het vertrouwen krijgt van ERA als grootste makelaarsmerk van Nederland. Het is een enorme boost voor ons team en geeft aan dat we op de goede weg zijn. Deze keuze van ERA zal voor u een enorme efficiency slag betekenen en is een belangrijk signaal naar de markt.”

Ook Arjan Terpstra, Internet Projectmanager van de Stichting ERA’s Internet Service (EIS) is blij: “Door deze samenwerking met een open en innovatief bedrijf als Yes-co kunnen we veel praktischer en oplossingsgerichter opereren. TeamERA zal voor u veel nieuwe zaken bevatten, die uw werk zullen vergemakkelijken, zodat u zich kunt richten op uw kernactiviteit: het binnenhalen van opdrachten en het verkopen van huizen. Bovendien is een groot aantal kantoren zich aan het beraden over de toekomst. Zij zijn alle CRM leveranciers aan het onderzoeken en zitten nu in de fase waarin keuzes moeten worden gemaakt. Mede daarom willen wij deze samenwerking nu al aankondigen.”

Joost Rijlaarsdam (Yes-co): “Deze samenwerking brengt de realisatie van onze groeidoelstellingen voor 2009 een stap dichterbij. Een echte opsteker zo vroeg in het jaar!”.